Wat is salderen in Nederland?

 

 

Om het gebruik van zonnepanelen te stimuleren heeft de Nederlandse overheid de salderingsregeling bedacht. Salderen houdt in dat eigenaren van zonnepanelen de stroom die ze zelf opwekken en aan het elektriciteitsnet leveren, mogen wegstrepen tegen de stroom die ze van het net afnemen. Voor de teruggeleverde stroom krijg je hetzelfde tarief als het tarief dat je aan het energiebedrijf betaalt (ongeveer 22,5 cent per kWh- bron: Milieu Centraal). De door jou teruggeleverde stroom wordt door de energieleverancier aan het eind van het jaar ingehouden op je energierekening.

Wat krijg je terug van je elektriciteitsbedrijf?

Je kunt maximaal terugleveren aan je energieleverancier wat je afneemt. Dus in het rekenvoorbeeld 3.500 kWh. Mochten je zonnepanelen meer opleveren dan die hoeveelheid energie, dan krijg je een vergoeding van het elektriciteitsbedrijf voor die stroom, gemiddeld 6 cent per kWh, afhankelijk van je energieleverancier (bron: Milieu Centraal).

HOE LANG KUN JE NOG SALDEREN?

De regering heeft besloten om de salderingsregeling in stapjes af te bouwen omdat steeds meer Nederlanders zonnepanelen hebben en zonnestroom steeds voordeliger wordt. Eigenaren van zonnepanelen krijgen vanaf 2023 jaarlijks negen procent minder vergoed van de stroom die ze terug leveren aan het net.

Vanaf 2023 wordt de salderingsregeling tot 2031 stapsgewijs afgebouwd en zullen eigenaren van zonnepanelen via de een nader te bepalen ‘redelijke vergoeding’ hun investering in gemiddeld 7 jaar kunnen terugverdienen.

Neem nu zonnepanelen: zo krijg je het maximale voordeel.

 

Maak kennis met een DENIM Solar partner bij jou in de buurt

Met zonnepanelen van DENIM geïnstalleerd door één van de partners van DENIM Solar kies je voor de expertise van de beste installateurs en Nederlandse service. Onze DENIM Solar partners kunnen de kosten voor jouw situatie inzichtelijk maken met een offerte op maat.

DENIM Solar partners

  • Hebben ervaring met honderden installaties op uiteenlopende daken;
  • Hebben de juiste montage en elektrotechnische opleidingen en zijn gecertificeerd;
  • Bieden uitgebreide garantie op installatie en de gebruikte producten.

JA IK WORD GRAAG GEMAILD OF GEBELD DOOR EEN DENIM INSTALLATEUR