Onze saaie panelen bekijken? klik hier

Installateur? klik hier

Onze saaie panelen bekijken? klik hier

Installateur? klik hier

Zo simpel is het.
Group 4 Copy 2
Hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie. En het is simpel: hoe meer zonlicht er opgevangen wordt, hoe meer elektrische energie er geproduceerd wordt. Zonnepanelen moeten daarom zo gepositioneerd worden dat er zo veel mogelijk zonlicht op valt. Zo wek je dus je zelf stroom op via jouw eigen dak en bespaar je flink op je energierekening. Denim schreeuwt het al jaren van de daken. Als je goed luistert, hoor je ons..

 

Group 4 Copy 2
Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Even wat voordelen op een rij: Je portemonnee gaat stralen van zonnepanelen want je wekt zelf energie op en bespaart  dus op je stroomkosten. Vandaag fijn voor jou, maar ook goed voor morgen. Want zonnepanelen zijn goed voor de planeet en dus voor de generaties na ons. Goed bezig! Én, huizen met zonnepanelen zijn meer waard.

Group 4 Copy 2
Heb ik een geschikt dak?

Een enkele uitzondering daargelaten, bijna elk dak is geschikt. En geen zorgen, onze Denim partner kom je dak bekijken en geeft je op basis daarvan het beste advies.

Group 4 Copy 2
Welk zonnepaneel kies ik?
Group 4 Copy 2
Wat leveren zonnepanelen op?

Wij zijn altijd voor simpel, en één plus één is twee. Alleen hoeveel zonnepanelen opleveren, hangt van diverse factoren af. Denk aan het vermogen van de zonnepanelen, de ligging ten opzichte van de zon, de hellingshoek (goed scrabblewoord), eventuele schaduwvorming door bomen of schoorsteen, de kwaliteit en natuurlijk, niet onbelangrijk, de intensiteit van de zon en het aantal zonuren. Sorry, simpeler konden we dit niet maken.

Group 4 Copy 2
Hoeveel kWh levert een zonnepaneel jaarlijks op?

Nou, komt-ie. Even wat interessante feitjes en termen, mocht je willen berekenen hoeveel kilowattuur elektriciteit een zonnepaneel, naar verwachting, jaarlijks opwekt. Neem het totale aantal Wattpiek van een systeem en vermenigvuldig dit met 0,9. Deze rekensom geldt bij een gunstige oriëntatie ten opzichte van de zon en bij een hellingshoek van circa 35 graden. Definitie: het maximale vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Dit was de les voor vandaag, tot morgen.  

Group 4 Copy 2
Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Het is niet dat je vandaag een kwartje erin gooit en morgen een kwartje terugkrijgt. Zie het als een investering. Gemiddeld moet je denken aan 7 jaar, maar dat hangt dus van diverse factoren af. Wat sowieso een goed advies is, hoe eerder je ze koopt, hoe eerder je start met besparen op je energierekening. Én je bent natuurlijk meteen goed bezig voor het milieu.

Group 4 Copy 2
Zonnepanelen en BTW, hoe zit dat?

De Nederlandse overheid stimuleert zonnepanelen. Daarom mag je de BTW op zonnepanelen terugvragen. Dit levert je een besparing op van 21%. Ben je je aan het oriënteren op zonnepanelen? Wellicht helpt dit voordeel je om over te gaan tot de aanschaf. Vraag er naar bij je installateur.

Group 4 Copy 2
Hoe lang is de product garantie op Denim zonnepanelen?

Bij welke Denim partner je ook bestelt, je kunt altijd 25 jaar garantie krijgen. Is jouw installateur (nog) geen Denim partner? Dan is de product garantie standaard 15 jaar.

Bestel je de robuuste glasglas panelen? Dan is de product garantie altijd 35 jaar.

Group 4 Copy 2
Wat betekent eigenlijk “een Tier-1 zonnepaneel”?

Denim is geen Tier 1 zonnepaneel. Vaak krijgen we de vraag waarom niet. Ook dat is eigenlijk heel simpel. Voor de particuliere markt is deze classificatie namelijk niet bedoeld en niet geschikt. Graag leggen we je hieronder meer uit over Tier-1.

Wat betekent 'een Tier 1 zonnepaneel'?

De Tier-1 lijst wordt ieder kwartaal opgesteld door marktinformatiebedrijf Bloomberg New Energy Finance (www.bnef.com). De status Tier 1 krijgt een zonnepanelenfabrikant als deze :“meet our criteria of supplying projects financed non-recourse by six different commercial banks in the last two years”.

Wat betekent dat eigenlijk?
Veel zonnepanelenfabrikanten hebben met afstand hun grootste afzet in grote zonneparken van tientallen of honderden Megawattpieken. Letterlijk dus parken van 25.000 tot misschien wel 250.000 of meer panelen.

Je wordt dus tier 1 fabrikant als je  dit soort projecten hebben mogen beleveren die in de afgelopen 2 jaar door tenminste zes commerciële banken zijn gefinancierd. En dan ook nog “non-recourse”, dat betekent met alleen het project zelf als onderpand. Voordat een bank instemt zo’n project zonder onderpand anders dan het project zelf te financieren, zal een bank eerst heel goed kijken naar de producten en het bedrijf. Daarvoor doen ze een uitgebreid technisch en financieel onderzoek, met een mooie term een (technical) due diligence. Pas als ze zeker weten dat er geen risico is op faillissement van zo’n fabrikant zodat ie z’n garantieverplichtingen kan nakomen, en als ze zeker weten dat de producten voldoen aan alle certificaten zullen ze zo’n “non-recourse” finance afsluiten. Bedrijven op de Tier 1 lijst zijn dus wel stevig door de mangel gegaan.

Maar wat als je als fabrikant niet dit soort projecten belevert? Omdat je je bijvoorbeeld richt op zwarte panelen voor de Europese residentiele sector? Dan mag je dus de beste panelen ter wereld hebben maar kun je nooit Tier 1 worden. Merken die in Europa bekend zijn, maar dan ook niet op de tier 1 lijst staan zijn bijvoorbeeld Hyundai, LG, REC, AEG en Denim Solar. Bovendien staan er om deze reden ook géén Europese panelen op de Tier 1 lijst.

Tier 1 is dan ook een kwaliteitsclassificatie voor industriële zonneparken, van de supersize variant die in Nederland zelden voorkomt. Voor de particuliere markt is deze classificatie niet bedoeld en niet geschikt. Tenzij u natuurlijk 25.000 panelen met geleend geld  op uw dakkapel wilt plaatsen zonder uw huis als onderpand te geven, als u dan nog vijf buren meekrijgt en zes banken, dan gaan we het regelen.