Onderstaand een overzicht van een aantal van onze meest voorkomende vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen?

Voor installateurs: Stuur een mail naar info@denimsolar.nl of neem contact op met een accountmanager van Solarclarity.

Voor consumenten: Stuur een mail naar info@denimsolar.nl of neem contact op met één van onze DENIM Solar partners.

 

Wat is het merk DENIM Solar?
Een zonnepanelenmerk van Solarclarity Group, exclusief verkrijgbaar bij groothandel Solarclarity BV. DENIM Solar is een Nederlands geregistreerd merk dat wordt verkocht in Nederland, België en ZwedenDENIM Solar bestaat sinds 2014 en inmiddels zijn er meer dan 350.000 DENIM-panelen verkocht.  

 

Wie is Solarclarity?
Solarclarity Group begon in 2009 als groothandel in zonnepanelen, omvormers en bevestigingsmateriaal. Deze zomer verliet het twee miljoenste zonnepaneel het magazijn. DENIM Solar is het eigen zonnepanelenmerk van de groothandel. Onder de merknaam Bliq ontwikkelt Solarclarity Group energiemonitorings– en opslagproducten.  

 

Waar komen DENIM Solar panelen vandaan? 
DENIM Solar zonnepanelen worden voor Solarclarity BV geproduceerd in verschillende fabrieken in Azië en Europa. Onze ervaren inkopers zoeken sinds 2014 overal naar goede leveranciers van onderdelen voor DENIM Solar zonnepanelen. DENIM-panelen worden uitgebreid getest voordat ze de fabrieken verlaten en zijn voorzien van de gangbare keurmerken (TüV, KIWA). DENIM panelen zijn verkrijgbaar in verschillende lijnen en prijscategorieën. Prijsverschillen worden veroorzaakt door verschillen in vermogens en lokale productiekosten.  

 

Wat is er Nederlands aan DENIM Solar?
DENIM is een Nederlands geregistreerd zonnepanelenmerk van Solarclarity. Wij zijn een Nederlandse groothandel in solar hardware sinds 2009. Solarclarity zit in Weesp, vlakbij Amsterdam. De zonnepanelen van DENIM Solar worden met onze kennis en kunde geproduceerd in Azië en Europa. Op de DENIM Solar zonnepanelen zit Nederlandse garantie en service via Solarclarity.   

 

Hoe lang is de garantie op DENIM Solar zonnepanelen?
DENIM biedt standaard 15 jaar productgarantie op zonnepanelen, optioneel uit te breiden tot 25 jaar, mits de panelen zijn aangeschaft bij een DENIM Solar partner. Op de robuuste glas-glas panelen zit zelfs standaard 35 jaar garantie.  

 

Wat gebeurt er als een DENIM Solar zonnepaneel kapot gaat?
De kans dat zonnepanelen kapot gaan is minimaal. Mocht het toch gebeuren, laat dan je installateur komen. Die beoordeelt op het dak of het gaat om een: 

  • Productfout (productgarantie) 
  • Installatiefout (aansprakelijkheid installateur) 
  • Andere factor (eigen risico consument) 

 

Wanneer valt een defect onder de productgarantie?
Werkt het paneel niet meer door een productfout (dat wil zeggen dat het zonnepaneel geen stroom meer opwekt door defecten in materiaal en/of productieproces, bijvoorbeeld glasbreuk door een interne oorzaak), dan wordt het product door de DENIM Solar partner gerepareerd of vervangen. Als dat niet mogelijk blijkt, ontvangt de eigenaar een vergoeding van het aankoopbedrag.  

 

Welke defecten vallen niet onder de productgarantie?
Schade die optreedt na levering door installatiefouten en schade als gevolg van andere factoren, zoals schade veroorzaakt door normale slijtage, door onjuiste reiniging van het zonnepaneel en door extreme weersinvloeden. Denk bijvoorbeeld aan krassen, vlekken, roest, schimmel, verkleuring of breuk. 

 

Wie biedt de garantie op mijn zonnepanelen?
Als een paneel het niet meer doet, kan jals consument terecht bij de DENIM Solar partner die het systeem heeft geïnstalleerd en die kan op zijn beurt bij leverancier Solarclarity terechtAls je niet meer terecht kunt bij je oorspronkelijke installateur, dan kan Solarclarity je helpen aan een andere DENIM partner die verder helpt. 

 

Worden defecte zonnepanelen gerecycled?
Solarclarity BV is lid van de stichting Zonnepanelen Recycling Nederland (ZRN). Bedrijven die zonnepanelen en omvormers in Nederland op de markt brengen zijn wettelijk verplicht om te zorgen dat deze producten aan het einde van hun levenscyslus op de juiste wijze worden teruggenomen voor recycling.  

 

 

Niet gevonden wat je zocht?

Stuur ons een e-mail!

CONTACT