VEEL GESTELDE VRAGEN

 

Onderstaand een overzicht van een aantal van onze meest voorkomende vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

 

ALGEMEEN:

Waarom DENIM?
DENIM staat voor degelijk, robuust, en no-nonsense. Een zonnepanelen-lijn waar u minimaal 25 jaar zorgeloos op kunt vertrouwen. En dat noemen wij: SIMPLY WORKING HARD!

BEGRIPPEN:

Wat betekent PV?
 PV is de afkorting van Photo Voltaisch en staat voor het direct omzetten van (zon)licht in Elektrische energie.

De opgewekte elektrische energie van de zonnepanelen wordt omgezet van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC), wat betekent dit?
 DC Staat voor Direct Current, ofwel: Gelijkstroom. Een gelijkstroom is een elektrische stroom met een constante stroomrichting. Zonnepanelen, maar ook accu’s, en batterijen zijn voorbeelden van spanningsbronnen die gelijkstroom leveren.

Omdat elektriciteitsdistributie voor huishoudens via wisselstroom gaat, zal de opgewekte gelijkstroom (DC) dus moeten worden omgezet in Wisselstroom (AC).

AC staat voor Alternating Current, ofwel: Wisselstroom. Een wisselstroom is een elektrische stroom met een periodiek wisselende stroomrichting. De omvormer die bij het Zonne-energiesysteem geleverd wordt zet de gelijkstroom vervolgens om in Wisselstroom.

Bij zonnestroom bedraagt dit ongeveer 50 g / kWh en bij kolenstroom ongeveer 850 g / kWh. Door het gebruik van zonnepanelen wordt dus de uitstoot van CO2 beperkt.

Wat betekenen Wp & kWh?
 Wp: Wp staat voor ‘Watt piek’. Het Wp vermogen van een zonnepaneel is het vermogen dat het zonnepaneel afgeeft onder Standaard Test Condities (STC, ofwel: laboratorium condities). Dit wil zeggen: onder een Spectrum AM van 1,5, een celtemperatuur van 25º C en een lichtinstraling van 1000 W / m².

kWh: Naast de joule is de kilowattuur (kWh) de meest gebruikte eenheid van energie. 1 kWh is 1000 Watt gedurende 1 uur; zo bedraagt de energie van een half uur onafgebroken stofzuigen met een machine van 2000W 1 kWh.

Wat is een Helling (-shoek)
De hoek die een paneel ten opzichte van het horizontale vlak maakt.

Wat doet de omvormer?
 De omvormer zorgt er voor dat gelijkstroom, opgewekt door de zonnepanelen, wordt omgezet in Wisselstroom. Andere functies van de omvormer zijn Mpp-tracking en beveiliging van het system.

Wat is MPP-tracking?
 MPP staat voor Maximum Power Point, dit is het werkingspunt (combinatie van stroom en spanning) waarin het systeem / paneel het hoogste vermogen genereert (bij een gegeven instraling en temperatuur). De MPP Tracker houdt een zonne-energie installatie (ondanks wisselende instraling & temperatuur) continue is het maximale power point.
 

OVER HET ZONNE-ENERGIESYSTEEM:

Hoe werkt een zonne-energiesysteem?
Een zonne-energie systeem bestaat uit verschillende onderdelen:

De zonnepanelen:
Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. In een zonnecel wordt de stralingsenergie van het (zon)licht omgezet in elektrische energie. Meer licht, betekent dus ook meer opgewekte energie.

De omvormer:
Zonnepanelen wekken gelijkstroom op wat door de, bij het systeem geleverde, omvormer wordt omgezet in wisselstroom.

De Kwh meter:
Een groot deel van de door uw DENIM zonnepanelen opgewekte energie zal in de woning worden gebruikt. Het overige deel zal u terug leveren aan het elektriciteitsnet. Dit heet een ‘netkoppeling’. Terug leveren gaat via een Kwh-meter met teruglever registratie. De draaischijfmeter is een voorbeeld van zo’n kWh meter. De draaischijfmeter meet de elektrische energie die van het net wordt afgenomen. Naarmate er meer energie wordt verbruikt, draait de schijf sneller. De meeste draaischijfmeters kunnen twee kanten uit draaien, waardoor energie die aan het net wordt terug geleverd, automatisch wordt verrekend met de afgenomen energie.

Momenteel worden deze meters door de netbeheerders zo veel mogelijk vervangen door de “nieuwe” slimme meters. Deze meters zijn digitaal, kunnen afgenomen en terug geleverde energie registreren en zijn op afstand uit te lezen.

Groepenkast:
De groepenkast zorgt voor de verdeling van de afgenomen en opgewekte elektriciteit tussen de huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet.

Het monitoringssysteem:
Veel omvormer fabrikanten bieden tegenwoordig ook gratis monitoring aan. Met een monitoringssysteem houdt u controle op de prestaties van uw zonne-energiesysteem om uw lange termijn investering veilig te stellen. Met systeemmonitoring kunt u altijd de laatste stand van zaken van uw zonne-energiesysteem monitoren via uw pc of via de app.

Hoe lang gaat mijn DENIM zonnepanelen installatie gemiddeld mee?
DENIM Zonnepanelen hebben een geschatte levensduur van meer dan 25 jaar. Dit ziet u terug in de vermogensgarantie van 25 jaar. De levensduur van de omvormer schatten wij op meer dan 15 jaar.

Hoe moet ik mijn DENIM zonnepanelen aansluiten?
Het werken met gelijkstroom kan erg gevaarlijk zijn. Bij weinig of zelfs geen ervaring met het werken met gelijkstroombekabeling of in de stoppenkast raden wij u ten zeerste aan om de installatie te laten uitvoeren door een gekwalificeerd elektrotechnisch installateur. DENIM Solar is in geen geval aansprakelijk voor schade aan personen en/of materiaal door onkundig handelen.

Op zoek naar een installateur bij u in de buurt? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.

 

 

Niet gevonden wat u zocht?

Stuur ons een e-mail!

CONTACT