language

Zo simpel is het.
Stoomcursus zonnepanelen

Ja, je wilt zonnepanelen. Maar hoe werken ze eigenlijk?

Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie. En het is simpel: hoe meer zonlicht er opgevangen wordt, hoe meer elektrische energie er geproduceerd wordt. Zonnepanelen moeten daarom zo gepositioneerd worden dat er zo veel mogelijk zonlicht op valt. Zo wek je dus je zelf stroom op via je eigen dak en bespaar je flink op je energierekening.

Even wat voordelen op een rij:
  • Je portemonnee gaat stralen van zonnepanelen want je wekt zelf energie op en bespaart dus op je stroomkosten.
  • Vandaag fijn voor jou, maar ook goed voor morgen. Want zonnepanelen zijn goed voor de planeet en dus voor de generaties na ons. Goed bezig!
  • Én, huizen met zonnepanelen zijn meer waard. Voornamelijk door een gunstiger energielabel.
Ktsjing, wat leveren zonnepanelen eigenlijk op?

Wij zijn altijd voor simpel, en één plus één is twee. Alleen hoeveel zonnepanelen opleveren, hangt van diverse factoren af. Denk aan het vermogen van de zonnepanelen, de ligging ten opzichte van de zon, de hellingshoek (goed scrabblewoord), eventuele schaduwvorming door bomen of schoorsteen, de kwaliteit en natuurlijk, niet onbelangrijk, de intensiteit van de zon en het aantal zonuren. Sorry, simpeler konden we dit niet maken.

Heb ik eigenlijk een
geschikt dak?

Een enkele uitzondering daargelaten, bijna elk dak is geschikt. En geen zorgen, onze Denim partner komt je dak bekijken en geeft je op basis daarvan het beste advies.

Wat is de terugverdientijd?

Het is niet dat je vandaag een kwartje erin gooit en morgen een kwartje terugkrijgt. Zie het als een investering. Gemiddeld moet je denken aan 7 jaar, maar dat hangt dus van diverse factoren af. Wat sowieso een goed advies is, hoe eerder je ze koopt, hoe eerder je start met besparen op je energierekening. Én je bent natuurlijk meteen goed bezig voor het milieu.

Zonnepanelen en BTW?

De Nederlandse overheid stimuleert zonnepanelen. Daarom mag je de BTW op zonnepanelen terugvragen. Dit levert je een besparing op van 21%. Ben je je aan het oriënteren op zonnepanelen? Wellicht helpt dit voordeel je om over te gaan tot de aanschaf. Vraag er naar bij je installateur.

Hallo lagere energiefactuur?

Met je Denim zonnepanelen wek je je eigen energie op. Lekker bezig. Maar nog meer besparen op je energierekening? Denk dan vooral ook aan een batterij én slimme aansturing van bijvoorbeeld Bliq. Interessant? Vraag er naar bij je installateur.

Kilowatt zei je?

Nou, komt-ie. Even wat interessante feitjes en termen, mocht je willen berekenen hoeveel kilowattuur elektriciteit een zonnepaneel, naar verwachting, jaarlijks opwekt. Neem het totale aantal Wattpiek van een systeem en vermenigvuldig dit met 0,9. Deze rekensom geldt bij een gunstige oriëntatie ten opzichte van de zon en bij een hellingshoek van circa 35 graden. Definitie: het maximale vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp).

Hoeveel Denims passen er op mijn dak?

Goeie vraag. We helpen je graag verder. Vul je adres in in onze calculator en binnen 5 minuten weet jij hoeveel Denim panelen er op jouw dak passen. Simpel toch?